Monday, December 19, 2011

Vaddisznók törtek be Schmitt Pál rezidenciájának kertjébe

Zrínyi Miklóst megöli a vadkan
A nap bulvárhíre a számos történelmi áthallás miatt alighanem az, hogy vaddisznók törtek be Schmitt Pál köztársasági elnök rezidenciájára a napokban. A magyar függetlenség bajnokát, Zrínyi Miklós magyar-horvát költő-hadvezér kiválóan bánt a fegyverrel, caskúgy mint világbajnok vívó államelnökünk, mégis egy vadkan áldozata lett. Annak idején nem is tudta elfogadni a magyar közvélemény, hogy "baleset" állt halála mögött.
A Blikkből megtudhatjuk, hogy Schmitt Pál életét nem veszélyeztették a vaddisznók, sőt,  az elnök nem is találkozott a disznókkal, csak az őrök látták többször a túélerőben lévő állatokat.Váczi János XII. kerületi alpolgármester blogjából kiderül, újabban többször szerepelt a probélma a kerületi tanácsüléseken.
"Délelőtt képviselő-testületi ülést tartottunk, ahol csomó fontos dologról döntöttünk, mint például a zónás parkolásról, a szabályozási terv módosításáról, új közterület-foglalási díjakról és helyi védettségekről. Délután öt órától pedig közmeghallgatás zajlott, ahol a kerületben élők kérdezhették az önkormányzat vezetését. Itt is szóba kerültek fontos dolgok, mint például a korábbi csillebérci jódizotóp-szivárgás, a Böszörményi úti betörések ügye, a HBK helyén épülő szolgáltatóház átadása, vagy az utak, közterületek állapota. Téma volt a kerületben garázdálkodó vaddisznócsordák ügye is, ami egyébként akkora probléma, hogy megoldására munkacsoport fog rövidesen alakulni [kiemelés tőlem]. Az egész nap legnagyobb derültséget kiváltó pillanata pedig a mezőőri beszámoló volt, amikor a következő mondat hangzott el: „néhány hete a kormányrezidencián sikerült megfognunk négy disznót”.
A vaddisznók, más magyar és európai városokhoz ugyanis elkezdtek bejárni Budapestre kukázni. A XI-XII. kerületben garázdálkodó vaddisznók témájának önálló blogja van,  A Blikk pedig megnyugtatja olvasóit, hogy
a "megfogott négy disznónak nem esett bántódása. Elköltöztettük őket a vadasparkba, hogy ne látogassák meg többször az elnök úr kertjét. De valószínűleg jönnek majd helyettük új állatok – mondta Bene Zsolt, a Budakeszi Vadaspark igazgatója. Ezeket az állatokat ugyanis a hagyományos kerítés nem tartja vissza, ha élelmet szimatolnak. Vagy épp vizet, ugyanis az idén ősszel a szokatlan aszály csalta a lakóházak és Schmitt Pál közelébe a szomjas jószágokat".
Blikk: Disznók tanyáznak az államfői rezidencián
A Budakeszi Vadaspark holnapja. 

No comments:

Post a Comment